Cumparaturi online sau telefonice: 021 256.15.69!
Livrare la domiciliu!
Va rugam sa va autentificati sau sa va creati un cont nou gratuit!
Vinuri De Colectie Distilate naturale din fructe - vinuri romanesti, distilate naturale, cadouri, magazin, virtual, vanzari
Orar ridicare comenzi de la SEDIUL NOSTRU: L-V 11-12 si 15-16.30. Vezi aici HARTA!
Produse
Utilizator nou?
Tuica de Prune

ArticoleCum să trăiești mai mult: de la vinul roșu la "celulele nemuritoare"

Cum să trăiești mai mult: de la vinul roșu la "celulele nemuritoare"

Cel mult trei pahare de vin roșu prelungesc viața. Aceasta este concluzia unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit căruia vinul consumat în cantități moderate te ajută să trăiești mai mult. Astfel, pentru bărbați trei pahare sunt suficiente, în timp ce pentru o femeie doza este de maximum două pahare pe zi. De ce este vinul benefic Datorită unei substanțe numită rezveratrol, care se găsește în fructe precum strugurii și rodiile. De altfel, efectul acestui compus a reprezentat obiectul unei cercetări realizate de către oamenii de știință de la Universitatea din Madison, Wisconsin, din Statele Unite. Aceștia au testat compusul pe un eșantion de cobai, care au fost hrăniți cu miic cantități de rezveratrol. Specialiștii au constatat că acest agent, ale cărui efecte sunt comparabile cu cele ale unui regim hipocaloric (care are cu 20 – 30 la sută mai puține calorii decât un regim alimentar obișnuit) are influența asupra mecanismelor genetice ce provoaca îmbătrânirea și poate oferi protecție inimii. „Compusul este activ în doze mici, iar efectele lui la nivel genetic seamănă cu cele ale unui regim hipocaloric”, explică dr. Tomas Prolla, coordonator al studiului.
De altfel, efectele benefice ale vinului asupra organismului au fost certificate și de studiul specialiștilor de la LifeGen Technologies, o companie specializată în genetica îmbătrânirii, care arată că un pahar de vin roșu și suplimentele alimentare care conțin un nivel mic din compusul sus-amintit joacă „un rol important în încetinirea îmbătrânirii cardiace”. Acest fapt poate explica rata scăzută de maladii cardiovasculare în rândul populațiilor consumatoare de vin, precum francezii sau locuitorii din țările din sudul Europei.
De altfel, cercetările au demonstrat că acest compus natural are efecte benefice și asupra anumitor tipuri de cancer, precum cel de prostată.
Cine ne ajută să trăim mai mult
Recent, cercetătorii americani au descoperit că o substanță produsă de organism determină elixirul vieții. Cercetătorii de la Institutul de Cercetare al Longevității și al Vârstei Barshop din Texas susțin că prin mărirea cantității unei enzime din organism, care se formează în mod natural în corp, se obțin „celulele nemuritoare”. Astfel, pe măsură ce înaintăm în vârstă celulele se divid, iar învelișul protector al extremităților cromozomilor, numit telomer, se scurtează și după un timp își încetează funcțiile. Specialiștii consideră că prin mărirea cantității acestora în organism ar putea fi prevenită moartea celulelor.
Pentru a pune în practică acestă teorie, dr. Arlan Richardson, coordonatorul studiului, împreună cu echipa lui, au folosit șoareci. Cobailor li s-a pus susbstanțe care conțineau telomeri în mâncare. Rata de supraviețuire a cobailor masculi a crescut cu 28 la sută, în timp ce a femeilor rata de supraviețuire a ajuns la 38 la sută. Oamenii de știință au făcut o medie, iar potrivit rezultatelor șoarecii au trăit mai mult cu 20 de luni, ceea ce raportat la oameni înseamnă în jur de 60 de ai. „Cercetarea este abia la început. A durat câțiva ani până am identificat celulele care sunt răspunzătoare de îmbătrânirea noastră. Intenționăm să identificăm substanța de telomeri și alte alimente, precum fructe sau legume”, spune dr. Arlan Richardson. În timpul monitorizării, experții americani au observat că enzima a fost capabilă să transforme celulele normale „muritoare”, în celule „nemuritoare”.
 
Autor: madalina.chitu@gandul.info
Sursa: http://www.gandul.info

Autor: Madalina Chitu
Data: 2009-07-09
<< inapoi
Ghidul cumparatorului
Bookmark and Share

Link https://anpc.ro/ce-este-sal/
Link https://ec.europa.eu/consumers/odr
Link http://www.tuicadeprune.ro/tuica_colectie/sticla_cu_fruct_natural/
Harta siteului

Link http://www.paypal.com  
© Copyright 2005 - 2022 - BTC Glass Design.