Cumparaturi online sau telefonice: 021 256.15.69!
Livrare la domiciliu!
Va rugam sa va autentificati sau sa va creati un cont nou gratuit!
Vinuri De Colectie Distilate naturale din fructe - vinuri romanesti, distilate naturale, cadouri, magazin, virtual, vanzari
Orar ridicare comenzi de la SEDIUL NOSTRU: L-V 11-12 si 15-16.30. Vezi aici HARTA!
Produse
Utilizator nou?
Tuica de Prune

ArticolePRODUCTIE DE VINURI DE ORIGINE A SCAZUT ANUL TRECUT CU 15%

PRODUCTIE DE VINURI DE ORIGINE A SCAZUT ANUL TRECUT CU 15%

Suprafața de viță-de-vie autorizată pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) s-a diminuat în anul 2008 cu 15% față de anul precedent, din cauza înlocuirii viței bătrâne cu viță tânără, prin programul de reconversie/restructurare, potrivit datelor Oficiului Național al Denumirilor de Origine pentru Vinuri (ONDOV).
Astfel, ONDOV a autorizat în 2008 o suprafață de 17.997 hectare de viță-de-vie pentru producerea vinurilor DOC, comparativ cu anul 2007, când suprafața s-a ridicat la 21.252 de hectare. "Mulți producători se îndreaptă către programele de reconversie/restructurare și înlocuiesc vița-de-vie bătrână, de peste 25 de ani, cu viță-de-vie tânără, care nu intră în categoria celei producătoare de vinuri cu denumire de origine controlată decât după trei ani de la plantare. Acesta nu este un lucru negativ, pentru că, în anul patru de la înființare, aceasta intră pe rod și se pot obține vinuri DOC ", a declarat directorul general al Oficiului Național al Denumirilor de Origine pentru Vinuri, Dan Axente.
Directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului, Ovidiu Gheorghe, a declarat, pentru NewsIn, că un alt motiv al scăderii suprafeței cultivate cu viță-de-vie pentru vinurile cu denumire de origine controlată este faptul că viticultorii renunță la producerea vinurilor DOC și preferă vinurile cu indicație geografică, pentru a evita birocrația obținerii autorizării DOC pentru suprafață și pentru producție. În plus, acesta a adăugat că, în ultimii ani, potrivit trendului impus de alte state, producătorii de vin se orientează către vinurile proaspete, care sunt consumate după un an-doi. "În ultimii ani, producătorii se orientează mai puțin către vinurile DOC, pentru a evita birocrația. Deși primesc subvenții de la stat pentru vinurile cu denumire de origine controlată, viticultorii merg mai mult către vinurile cu indicație geografică, pentru că nu trebuie să piardă timp pentru obținerea autorizației pentru suprafața de viță-de-vie și pentru vinurile DOC. De asemenea, există o tradiție inițiată de state precum Australia, Chile, Noua Zeelandă, care comercializează vinuri proaspete, de calitate, care se vând după un an sau doi", a spus Ovidiu Gheorghe. De asemenea, potrivit ONDOV, în 2008, au solicitat dreptul de utilizare a denumirii de origine pentru vinurile produse 57 de producători, care au scos pe piață peste 30 de milioane de litri de vin DOC, cu 12% mai puțin decât în anul precedent. În 2007, cantitatea de vinuri cu denumire de origine controlată obținută a fost de circa 34.800.000 litri. În 2006, suprafața de viță-de-vie pentru producerea vinurilor DOC a fost de 22.385 de hectare.
Potrivit directorului Patronatului Național al Viei și Vinului, viticultorii au început să prefere vinurile cu indicație geografică, în detrimentul celor cu denumire de origine controlată (DOC), din cauza birocrației întâmpinate în obținerea autorizării DOC, pentru suprafață și producție.

Sursa http://www.curierulnational.ro
Autor - Roxana Dimache

Data: 2009-06-22
<< inapoi
Ghidul cumparatorului
Bookmark and Share

Link https://anpc.ro/ce-este-sal/
Link https://ec.europa.eu/consumers/odr
Link http://www.tuicadeprune.ro/tuica_colectie/sticla_cu_fruct_natural/
Harta siteului

Link http://www.paypal.com  
© Copyright 2005 - 2022 - BTC Glass Design.