Cumparaturi online sau telefonice: 021 256.15.69!
Livrare la domiciliu!
Va rugam sa va autentificati sau sa va creati un cont nou gratuit!
Vinuri De Colectie Distilate naturale din fructe - vinuri romanesti, distilate naturale, cadouri, magazin, virtual, vanzari
Orar ridicare comenzi de la SEDIUL NOSTRU: L-V 11-12 si 15-16.30. Vezi aici HARTA!
Produse
Utilizator nou?
Tuica de Prune

ArticoleDOMENIILE URLATI

DOMENIILE  URLATI

DOMENIILE URLATI

Alături de alții, botanistul A. Griesbach opina că “patria viței trebuie căutată in ținuturile Pontului și Traciei”, adică acolo unde s-a născut Dionysos, zeu al vinului la grecii vechi, Bachus la romani, inspiratorul cultului care-i poartă numele. In ce ne privește, practicăm viticultura de vreo două milenii și continuăm să fi m in topul primelor 10 țări ale lumii unde vinul este considerat “cea mai sănătoasă și mai igienică dintre băuturi” - după defi niția biologului francez Louis Pasteur.
Voievozii moldoveni Ștefan cel Mare și Dimitrie Cantemir (sec. XV - XVIII) au incurajat constant cultivarea viței de vie, amenajarea cramelor și exportul vinului.
In jurul anilor 1700, venirea toamnei anunța și apariția domnitorului muntean Constantin Brancoveanu (1688-1714) la podgoria sa din Urlați – Ceptura, cu vestite pivnițe domnești ale căror urme se mai văd intr-una dintre cele mai vechi și mai intinse regiuni viticole din țară.
Mai tarziu, aici a locuit și academicianul prof. univ. Gh. Ionescu-Sisești (1885-1967), intemeietorul Institutului de Cercetări Agronomice.
Patrimoniul Domeniilor insumează 85 de hectare de vie veche pe rod, plus cate 12 hectare de Sauvignon Blanc și Fetească Neagră, plantații noi. Situată pe o pantă ușoară, podgoria Urlați - Ceptura are avantajul expunerii totale către sud, fapt ce asigură o insolație maximă de-a lungul perioadei de vegetație. Vinurile obținute sunt vinuri uleioase, tari, durabile, de mare personalitate și fi nețe, incadrate in gama Premium de lux in categoria celor cu denumire de origine controlată (DOC). Specifi ce zonei noastre răman vinurile roșii.
In spații special amenajate, utilaje moderne produse de fi rma Della Toff ola din Italia, cu asistență tehnică asigurată de Comagrimpex desfășoară intregul proces de obținere a vinului in cele mai bune condiții și imbuteliază in prezent circa 2.500 de sticle pe oră cu instalația italiană
Fimer. Producția anuală este de 1.000.000 de sticle.
La fostul conac din Urlați - Ceptura al familiei baronului Bellu, in cadrul Muzeului etnografi c, se afl ă expuse și vechi unelte folosite de podgorenii veacurilor trecute in perimetrul arealului Dealul Mare, unde a luat fi ință, in 1893 la Pietroasele, și prima Stațiune viticolă experimentală din Romania.
Sunt vinuri uleioase, tari, durabile, de mare personalitate și fi nețe, incadrate in categoria celor cu denumire de origine controlată (DOC). Incă din anul 1880 acestea au fost premiate cu medalia de aur de societatea Concordia Romană in cadrul Expoziției de Arte și Industrii Romane.
Soiurile albe seci din gama Premium de lux cultivate sunt: Riesling, Fetească, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc.
Soiurile roșii seci din aceeași gamă sunt: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Pinot Noir, Burgund Mare.

Data: 2008-11-09
<< inapoi
Ghidul cumparatorului
Bookmark and Share

Link https://anpc.ro/ce-este-sal/
Link https://ec.europa.eu/consumers/odr
Link http://www.tuicadeprune.ro/tuica_colectie/sticla_cu_fruct_natural/
Harta siteului

Link http://www.paypal.com  
© Copyright 2005 - 2022 - BTC Glass Design.