Cumparaturi online sau telefonice: 021 256.15.69!
Livrare la domiciliu!
Va rugam sa va autentificati sau sa va creati un cont nou gratuit!
Vinuri De Colectie Distilate naturale din fructe - vinuri romanesti, distilate naturale, cadouri, magazin, virtual, vanzari
Orar ridicare comenzi de la SEDIUL NOSTRU: L-V 11-12 si 15-16.30. Vezi aici HARTA!
Produse
Utilizator nou?
Tuica de Prune

ArticoleDOMENIILE SÃHÃTENI

DOMENIILE  SÃHÃTENI

DOMENIILE  SÃHÃTENI

Aurelia Visinescu - winemakerul care a redefinit forta vinului Feteasca Neagra, impreuna cu partenerul Steve Cacenco au fondat in 2003 compania menita sa gazduiasca stiinta unui oenolog celebru si pasiunea pentru minunata lume a vinurilor:  Domeniile Sahateni
La capatul unui proiect de 2,5 milioane de Euro, astazi se regasesc plantatii proprii in Dealu Mare, o crama ultramoderna, sectia de imbuteliere si crama de maturare a vinului in barrique.
Strugurii provin din cele 100 de ha ale companiei - situate in Sahateni, Naieni si Gura Vadului precum si de la viticultori independenti din acelasi areal viticol.
Potentialul de vinificatie al zonei este cunoscut ca fiind generos atat pentru vinurile albe cat si pentru cele rosii.
Crama este situata chiar in mijlocul podgoriei Dealu Mare " terroir" - de unde se obtin vinuri de exceptie.
Crama are facilitati pentru o productie de cca 1.000 to struguri pe sezon (30 % albe si 70% rosii), cu 2 linii separate de productie , cu fermentare controlata complet automatizata atat pentru vinurile albe cat si pentru cele rosii . Toate utilajele folosite in procesul de productie sunt din inox alimentar.
O pivnita subterana dotata cu 150 barrique -uri asigura conditii optime pentru invechirea anumitor loturi de vin .
Linia de imbuteliere automata , cu o capacitate de cca 1500 st de 75 cl /ora  permite imbutelierea vinurilor la origine . Utilajul de inalta performanta asigura protectia impotriva oxidarii vinului in sticla  prin eliminarea aerului din butelie inainte de turnare si prin pomparea de gaz inert inainte de dopuire .
Vinul imbuteliat este stocat ca produs finit in depozitul modern iar cel pentru invechire  desavarseste  la sticla in pivnita cramei.
Prinicipalele soiuri vinificate sunt : Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, si Pinot Noir -pentru   vinuri rosiisi Feteasca Alba, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Traminer si Muscat Otonel pentru cele albe.
Se investeste in continuare in inlocuirea si modernizarea plantatiilor: se lucreaza din primavara lui 2007, la inca 25 de hectare.
Prima recolta vinificata in totalitate in crama Domeniile Sahateni a fost produsa in 2006 si imbuteliata in 2007.


Segmentarea ofertei este moderna si tine seama de cerintele pietei.
Gama Varietal contine 7 vinuri din soiurile Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Alba, Riesling Italian si Sauvignon Blanc.
Gama Reserva - realizata din cupaje exclusiviste, bazate pe cele doua soiuri majore : Feteasca Alba si Feteasca Neagra, gama destinata Horeca.
Experienta de 15 ani in producerea vinurilor, deschiderea la nou si modernitate, cunoasterea practicilor comerciale europene ne dau siguranta  ca Domeniile Sahateni isi va ocupa un loc important in vini-viticultura Romaniei.
Ne asumam datoria si cinstea de a recupera dimensiunea valorii vinului romanesc.
De aceea, chiar si sub semnul noului, pastram personalitatea fiecarui soi, tiparul ancestral.
E o forma de respect pentru via romaneasca – respectul pentru vie ne ajuta sa implinim si deviza noastra : Respect pentru client.

Data: 2008-11-09
<< inapoi
Ghidul cumparatorului
Bookmark and Share

Link https://anpc.ro/ce-este-sal/
Link https://ec.europa.eu/consumers/odr
Link http://www.tuicadeprune.ro/tuica_colectie/sticla_cu_fruct_natural/
Harta siteului

Link http://www.paypal.com  
© Copyright 2005 - 2022 - BTC Glass Design.